Club Zeezeilers Twellegea

De CZT is een kleine vereniging van schippers en opstappers. De schippers hebben hun boten voornamelijk rond IJssel- en Markermeer; de opstappers komen uit het hele land. De vereniging organiseert tochten waarbij schippers plaats beschikbaar stellen op hun boot aan opstappers. Het doel is tweeledig: gezelligheid en van elkaar leren. Ervaren opstappers zorgen er voor dat kennis doorstroomt van boot naar boot.

Tochten

De vereniging organiseert korte en langere tochten. De laatste jaren zijn dit een weekendtocht in voor- en najaar naar een Waddeneiland, een wat langere tocht rond het hemelvaartweekend met een rondje Noord-Holland of een snelle oversteek naar Engeland, en een tocht van een week naar Engeland. In de voorzomer is er een barbequetocht met het accent op gezelligheid. En onder de naam van CZT-Buitengewoon organiseren we sinds een paar jaar zeiltochten bij de Canarische Eilanden, in de Oostzee, op het Oostelijk Wad en in Zeeland.  Lees voor meer indruk van de tochten de tochtverslagen.
Behalve tochten worden er incidenteel lezingen of cursussen georganiseerd.

Ervaring

De schippers en opstappers zijn heel verschillend qua zeilervaring. Er zijn schippers die al tientallen jaren varen en lange oceaanreizen hebben gemaakt, en er zijn ook mensen die het zeilen vooral kennen van open boten op binnenwater. Wat ons bindt is de passie voor zeilen, en het verlangen om op zee te varen.
De opstappers worden naar kennis en ervaring verdeeld over de boten, zodat alle boten goed bemand worden. Voor schippers met weinig zee-ervaring is dit een veilig idee. En opstappers kunnen veel leren van de ervaren bemanningsleden.

Deelnemen?

Als deze formule je aanspreekt, dan kun je je vrijblijvend inschrijven voor één tocht. Een weekendtocht is daarvoor heel geschikt. Als het bevalt kun je voor verdere deelname lid worden. Wil je eerst meer informatie, mail dan een van de bestuursleden.